3 Nisan 2012 Salı

Her yol Real Madrid-Barcelona!

Real Madrid'in APOEL deplasmanından 0-3'lük galibiyetle dönmesinden sonra Barcelona da, Milan ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı ancak Camp Nou'da oynanacak olan maç öncesinde mutlak favori ve kimse kazanmasını sürpriz olarak beklemiyor.

APOEL, Marsilya ve Benfica rakiplerine karşı yetersiz gözüktü. İkinci maçlarda bu takımları ağır yenilgiler bekliyor olabilir. La Liga'da umutlarını taze tutmaya çalışan Barceloa, daha çok Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmış durumda. Ve onu durdurabilecek takımlar içinde finale kadar yolu alternatifleri ile baz aldığımızda Milan, Bayern Münih, Chelsea ve Real Madrid yer alıyor. Tüm bu takımlara genel olarak baktığımız zaman, finale kadar gidildiği anda Real Madrid'in Barcelona'yı durdurabilecek tek takım olduğunu görebiliyoruz.

Bayern Münih, Real Madrid için büyük bir tehdit ama...

Fakat unutmamak gerek ki, bir Bayern Münih gerçeği aldı başını gidiyor ve henüz çok büyük takımlar karşısında izlemememize rağmen Real Madrid için yarı finalde büyük bir tehdit oluşturabilirler. Marsilya karşısında ilk maçta alınan galibiyet; Arjen Robben, Mario Gomez, Thomas Müller ve Franck Ribery'den oluşan iyi kurgulanmış hücum hattı yine çok iyiydi ve bu dörtlü mutlaka Jose Mourinho ve ekibini düşündürmeye başlamıştır. Bayern Münih bu formdayken Avrupa'daki hiçbir takım Allianz Arena'dan kolay bir maç çıkartamaz, Marsilya'da bunu yaşayacak. Fransız ekibinin işi artık mucizelere kaldı. Bayern artık yarı finale adımını attı ve Madrid ile karşılaşmayı bekliyor. Ancak 2010 yılını da unutmamak gerek. O sezon da finale kadar dolu dolu gelen Bayern Münih, Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Inter karşısında oldukça çaresiz kalmıştı.Milan'ın Barcelona'yı elemesi halinde tüm bu konuştuklarımız elbette ki havada kalmış olacak. Ancak bu durumun da oldukça zor olduğunu kabul etmek gerek. San Siro'da oynanan maçta çizgi savunmayı kullanan ve Barcelona'yı üstüne çekerek atakları bir şekilde savuşturma yoluna giden Milan, bunun benzerini Camp Nou'da ne kadar uygulayabilir ve yine İspanya'da kendisine yarı finale taşıyacak gollü bir beraberliği ya da galibiyeti alır mı, bilemiyorum.

Milan aynı sabrı ve defansif özellikleri Camp Nou'da gösterebilir mi?

Görünürde 4-3-3 ile mücadele eden Barcelona'da orta alanda Sergio Busquets ile beraber diğer defansif özellikli orta saha Seydou Keita'nın mücadele etmesi ile Barcelona'nın pas yüzdesi ile topu tutmasına rağmen gerektiği gibi verimli olmasını engelledi. Milan'ın asında Barcelona'ya karşı direnmesinin altında yatan nedenlerden bir tanesi de bu. Ancak bunun yanında bu sezon oynadıkları üç maçın ardından, İtalyan şampiyonu Katalanların zayıf ve güçlü yanlarını öğrendi. Milan'ın övülen performansının yanı sıra forvetleri de aynı oranda eleştirmek gerek. Geride Thiago Silva'nın yokluğunda Luca Antonini ve Alessandro Nesta harikaydılar, başta Lionel Messi ve Andres Iniesta olmak üzere Barçalı oyuncuları durdurdular. Ancak sahanın öbür yakasında da Şampiyonlar Ligi yaşanıyordu, Robinho ve Zlatan Ibrahimovic'in gol pozisyonlarındaki harcadıkları bir iki pozisyon, onları kupanın dışına itebilir. Maç boyunca defansif önlemleri ön planda tutan Milan, sabırla bulduğu pozisyonları da bu iki isim nedeniyle gole çeviremedi. Massimiliano Allegri, San Siro'da sahaya iyi bir takım çıkardı ve taktiksel olarak iyi bir duruş sergiledi. Rövanşatki mücadelede Alessandro Nesta cezal durumda, ve Thiago Silva'nın yokluğunda (sakatlığı ciddi olabilir), Milan'ın Camp Nou'da defansif, tutucu ve muhafazakar oyununu ne kadar süre ile başarıya ulaştırabileceği sorusu, yarı final için turum anahtarı ve cevabı olacak.

Peki ya Chelsea?

Chelsea'ye bir göz attığımızda Di Matteo, Chelsea'nin eski parçalanmış öğelerini yeniden bir araya getirdi ve şu ana kadar takımın en nüfuzlu oyuncularını planlarında üst sıralarda tuttu. Chelsea orta alanda gerekli enerjiye sahipti ve bunu hücuma taşıdı. Bu iki öğenin gelmesiyle de geride denge sağlandı. Chelsea deplasmanda Benfica'yı yenme görevini oldukça kolay gerçekleştirdi. Ancak tüm bunları yarı finale çıkmaları halinde muhtemel rakipleri olan Barcelona karşısında gerçekleştirebilirler mi, bu büyük bir soru işareti.Hal böyle iken finale kadar kafalarda yazılan senaryolarda Real Madrid ve Barcelona'nın kupanın son anına kadar yalnız kalacakları ön görülebilir. Böyle bir durumda ise Barcelona'yı çok istediği şampiyonluk yolunda Real Madrid'den başka durdurması muhtemel takım ise ufukta pek gözükmüyor...


Goal.com
Sami Khedira fotoğraf: Real Betis Balompie v Real Madrid CF - Liga BBVA By: David Ramos @Getty Images Sport
Sergio Busquets fotoğraf: Bayer 04 Leverkusen v FC Barcelona - UEFA Champions League Round of 16 By: Dennis Grombkowski @Bongarts

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan