5 Nisan 2012 Perşembe

Buraya kadar her şey tamam ancak esas sınav Bayern Münih karşısında başlıyor!

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde rahat rahat yarı finale kadar yükseldi. İkinci turda CSKA Moskova deplasmanında bir kaza kurşunu sıkılsa da, bu tur rahat geçildi ve ardından APOEL de farklı skorlarla saf dışı bırakıldı.

Kimse ilk maçta sahasında 0-3 kaybeden APOEL'den bir mucize beklemiyordu elbet. Tam aksine, Güney Kıbrıs'ta bir türlü son 15 dakika dışında kilidi açamayan Real Madrid'in Santiago Bernabeu'da farka koşması bekleniyordu. Nitekim öyle de oldu ancak beş gol atan Real Madrid, yine üç fark yapabildi zira APOEL'in iki golü kimseler tarafından beklenmiyordu ve ekstradan geldi.

Buraya kadar nasıl geldi?

Araya Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar nasıl geldiğini de sıkıştırmak lazım. Real Madrid, Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda hiç puan kaybetmedi ve bunu başaran 5. ekip oldu. Lyon, Ajax ve Dinamo Zagreb'in bulunduğu grubu rahat bir şekilde geçti. 6 maçta 18 puan toplayan Real Madrid, bu süreç içinde 19 gol attı ve kendi kalesinde sadece 2 gol gördü. En yakın takipcisi olan Lyon'a 10 puan fark atan Los Galaticos, böylece 2. tura yükselme hakkını elde etti. CSKA Moskova, Şampiyonlar Ligi 2. turunda Real Madrid'in rakibi oldu. Deplasmandaki ilk maçta zor anlar da yaşayan Real Madrid, 93. dakikada bir gol yedi ve karşılaşma 1-1 tamamlandı. Real Madrid ikinci maçta işini şansa bırakmayarak, 4-1'lik galibiyetle çeyrek finale çıktı. Sonrasında da APOEL'i isteyen Real Madrid, istediğini aldı ve yarı finale çıktı.

Nuri Şahin ve Hamit Altıntop

APOEL karşısında turu ilk maçta cebine atan Jose Mourinho, ilk maçta olduğu gibi yine Nuri Şahin ile başladı ve yanına Hamit Altınop'u da monte etti. Nuri Şahin, Orta sahada üzerine düşeni yaptı. Pas dağıttı ve hücumları başlatan adam oldu. Xabi Alonso için iyi bir alternatif olduğunu kanıtladı. İlk maçta da aynı efektif oyununu oynayan Nuri, yine utandırmadı. Hamit Altıntop ise Kariyerinin en kötü gecelerinden birini yaşadı. Maç içindeki mevki değişikliği ona yaramadı. Yaptığı hatalarla yenilen iki golde de etkili oldu. Bu durum Real Madrid geleceğini nasıl etkiler bilinmez ancak halen Hamit Altıntop'un Jose Mourinho için hazır bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.

Angel Di Maria

Kalça sakatlığından çıkan Amgel için bu maçın önemi çok büyüktü zira geri dönüşü için APOEL karşılaşması biçilmiş kaftandı adeta. Nitekim uzun süreli bir sakatlığın ardından da dönüşü güzel oldu. Oyuna sonradan girdi ve harika işler yaptı. Sakatlıktan çok etkilenmemiş gözüktü. Karşılaşmanın da son golünü attı ve güzel oyununu süslemiş oldu.

Kaka

Real Madrid'e geldiği günden bu yana performansı hep tartışma konusu oldu Kaka'nın. Milan günlerini arattığı söylendi. Nitekim ilk sezonunda öyleydi ancak Kaka'nın özellikle bu sezon yaşadığı değişimi sanıyorum herkes farkediyordur. Kişiliğinde ve karakterinde zaten hiç bir sorun olmayan, ne bir hakemle münakaşa eden, ne de bir futbolcu ile kavga eden Kaka, üstüne artık Milan'daki günlerini hatırlatan bir performans ortaya koymaya başladı. Hem La Liga'da, hem de Şampiyonlar Ligi'nde... Topu aldığı her pozisyonda olumlu bir iş yapmayı başardı. Ataklarda baştan sona maestro görevini üstlendi. Attığı gol jeneriklikti.

APOEL alkışlanmalı...

Şampiyonlar Ligi'nde üç ön eleme birden oynayan APOEL için grup aşamasına kalmak, zaten başlı başına bir mucizeydi. Üstüne bir de bu gruptan çift haneli puanla ikinci tura çıkıp, bu turda da Ol. Lyon'u elemek artık nirvananın ta kendisiydi APOEL için. Yunanistan Ligi'nden apar toper 'bunlarla olmaz' denilen oyuncuları kadrolarına kattılar, ortalama yabancılar ile korale ettiler ve en önemlisi 'takım' olmayı başardılar ve çeyrek finale kadar yükseldiler. Onlardan Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde elenmesi beklenirken geldikleri bu nokta (bir daha tekrarı zor olsa da) alkışı hak ediyor.

Bayern Münih zor olacak

Real Madrid için esas sınav ise, gerçek anlamda yarı finalde başlayacak. Chelsea, 2009'un intikamını Barcelona'da alıp finale yükselmeyi başarır mı bilinmez ancak Real Madrid'in Bayern Münih karşısında zorlanacağı aşikar. Şampiyonlar Ligi'nde harika bir ivme yakalayan Bayern Münih, bunun üstüne Arjen Robben ve Franck Ribery'yi kanatlardan çok iyi kullanıp, orta da Mario Gomez'in bitiriciliği ile öldürücü bir hücm gücüne sahip. Arka plandan Thomas Müller ve Toni Kroos'un katkıları ile beraber orta alanda da Bastian Schweinsteiger gibi bir güç olduğu düşünüldüğünde en az Barça kadar tehlikeli bir takım hüviyetine sahip oluyorlar. APOEL maçından sonra tüm Real Madridli oyuncuların ağzında Bayern Münih var ve hepsi de maçların zor geçeceği konusunda hemfikir olmuş durumda. Üstelik çok gol atan bir takım. işin kısası, Real Madrid için esas Şampiyonlar Ligi şimdi başlıyor...


Real Madrid 5-2 APOEL
Goal.com
Angel Di Maria Fotoğraf: Real Madrid CF v APOEL FC - UEFA Champions League Quarter Final By: Manuel Queimadelos Alonso @Getty Images Sport

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan