1 Nisan 2012 Pazar

Higuain'den Messi tarzı, Ronaldo'dan 'Ronaldo' tarzı...

22 Nisan'da oynanacak olan Barcelona maçına kadar Real Madrid'in kalan fikstürünü daha önce değerlendirdiğimde, aslında Osasuna deplasmanının oldukça zor geçmesini bekliyordum. Hatta işi biraz abartmıştım ve Atletico Madrid maçının dahi daha kolay geçebileceğini söylemiştim.

Ama dün akşam oynanan Osasuna maçı hem beni, hem de bana katılanları ters köşeye yatırmaya yetti. Bugüne kadar İspanya'da hiçbir takım 30 maç gibi kısa bir sürede 100 gole ulaşamamıştı. Pep Guardiola'nın Barcelona'sı, daha önce 34. maçta üç haneli rakama ulaşarak en erken 100. golü bulan takım olmuştu.

Şimdi Real Madrid'in önünde halen kırılmayı bekleyen bir rekor var. John Toshack'ın Real Madrid'i 1989-90 sezonunda 107 gollük harika bir performansa imza atmıştı. Kalan haftalarda ise Real Madrid'in aynı oyununu sürdürmesi halinde bu rekorun kırılmaması için hiçbir neden bulunmuyor.

Maçın ilk dakikalarında hakeme tepkisini abartan Osasuna Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, hakem tarafından tribünlere yollandı. Bu aslında Real Madrid'in attığı ilk golden sonra Osasuna adına maçı bitiren durumlardan birisi oldu. Motivasyonunu kaybeden oyuncular, karşılaşmayı çabucak Real Madrid'in ellerine bıraktılar.

Ronaldo'nun bacakları...

Hayır, yanlış anlaşılma olmasın. Elbette Ronaldo'nun sadece bacakları ile ilgilenmiyoruz ancak, onun dün gece Osasuna ağlarına gönderdiği mükemmel golden sonra, dünya nüfusunun yarısının (!) gövdesi kadar olan baldırlarını gösterdiği gol sevinci geceye damgasını vurdu. O mükemmel gol olur olmaz içimden 'işte bu Ronaldo golü dedim'. Higuain'in attığı 3. gol, dokunuş, açı ve bitiricilik bakımından Lionel Messi'nin golleri ile büyük bir benzerlik gösteriyordu ancak Ronaldo'nun muazzam golü, sadece 'Ronaldo tarzı' bir gol. Benzerini belinden kuvvet alarak atabilecek oyuncu sayısı çok az...

Ronaldo'nun dakika 70'de defansa çarptırıp ağlara yolladığı frikikten sonra Osasuna kalecisi Fernandez'in aklının halen ilk yarıda hakemin hata yaptığını düşündüğü pozisyonda olduğunu, verdiği büüyk tepkiden hemen anlamış olduk. Yeri gelmişken, Higuain'in gol pozisyonu yarattığı dakikada Arjantinlinin poizsyonu kendi atmak adına bozan Ronaldo, ufak bir fırçayı da hak ediyor aslında.

Benzema ve Higuain

Bitiriciliği Football Manager tabiriyle 20. Attığı gol, Van Basten'in golünü anımsattı. Fransız oyuncu, Mourinho tek forvete döndüğü takdirde hala ilk tercih. Bunu sağlama almak için iyi bir performans gösteriyor.

Gonzalo Higuain ise dribbling olarak, Benzama'dan daha iyi olduğu söylenebilir. Aldığı topla iyi hızlanıyor. Kaleciyle karşı karşıya kaldığında topun altına çok iyi girdi. Madrid'e katkı vermeye devam ediyor. Her zaman hazır olduğunu tekrardan kanıtlamış oldu.

Granero

Daha önce çok sık eleştirdiğim ve Real Madrid'e tek katkısının reklam yüzü olmasını söylediğim bir oyuncu alsında Granero... Xabi Alonso'nun dün akşam partneriydi. Kaptığı toplarla takımına katkı sağladı. Ayrıca takımı kontra atağa çıkarırken başarılı paslar verdi. Takımın ilk 11'inde oynamaya devam edebilecek mi, bunu zamanla göreceğiz.

Marcelo > Bale

Bu aforizmayı üretmek için Marcelo bana bir fırsat daha sundu dün gece. Çok fazla tartışmam. Bek oyuncusu gibi gözükse de, hücuma oldukça fazla katkı verdi. Hücuma çıktığında da pasları sürekli olarak olumlu kullandı. Takımın ona ihtiyacı olduğunu gösterdi. Her zaman doğru oynadı.

Real Madrid, 2008'den bu yana yenemediği Osasuna'yu bu kez üç yılın patlaması olarak beş gollü bir galibiyetle yenmeyi başardı. Şimdi önde Şampiyonlar Ligi'nin ön planda olduğu zor bir fikstür daha var. Tek amaç 22 Nisan günü oynanacak olan El Clasico'ya aynı puan farkı ile çıkmak olmalı...

Osasuna 1-5 Real Madrid


Goal.com
Foto: By: Denis Doyle @Getty Images Sport

3 YORUM:

Met dedi ki...

Yazılarını büyük bir keyifle takip ediyorum. Akıcı bir dille güzel detaylar vererek futbol gönlümüzü hoşnut ediyorsun, eyvallah.

Ancak bu yazıda bir şeye dikkat çekmek isterim. Ronaldo golü attıktan sonra baldırındaki kasları değil, dizinin üstünde kalan yani diziyle kalçası arasındaki bölümde olan -üst bacak- kaslarını gösterdi bizlere. baldır ise diz ile ayak bileği arasında kalan kısmına denilir bacağın -alt bacak-.

Muhabbetle.

Met dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Met dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan