15 Haziran 2011 Çarşamba

PSG eski günlerine dönebilecek mi? Katarlı sahipleri buna inanıyor gibi...


1990'lı yıllarda Paris Saint-Germain George Weah, David Ginola, Rai ve Nicolas Anelka gibi isimlerin önderliğinde Avrupa'ya damgasını vuran bir takımdı. Ancak bu yılların ardından ciddi bir gerileme yaşayan başkent temsilcisi, Katarlı yeni sahipleriyle birlikte yeniden eski yıllarına dönüş arıyor.

Futbolda finansal gücün ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçek. Mayıs ayının sonunda kulübün yüzde 70'lik hissesini satın alan Katarlı yeni sahipler, yaz transfer döneminde üst düzey isimlerin transferini vaad etmişti. Kulübün bu yaz 50 milyon avro civarında bir harcama yapması bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler doğal olarak medyayı da transfer dedikodularıyla meşgul ederken, başkent temsilcisinin adı son dönemlerde Inter'in dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o, Atletico Madrid'in Uruguaylı golcüsü Diego Forlan ve Manchester United'dan ayrılması beklenen Bulgar yıldız Dimitar Berbatov gibi isimlerle anılmaya başlandı.

Bazı kesimler tarafından yeni Manchester City olacağı düşünülen Paris Saint-Germain'in gerçekçi olmak gerekirse bu anlamda bazı sıkıntıları var. Mesela Samuel Eto'o'nun, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamayacak bir kulüpten gelen teklifi kabul etmesi mucize olur. Bu yüzden Dünya Kupası'nda sergilediği müthiş performansın ardından geçtiğimiz sezon La Liga'da hayâl kırıklığı yaratan Forlan'ın transferi daha gerçekçi görünüyor.

Berbatov Paris'e gider mi?


Katarlı yeni sahiplerin uzak doğu kökenli yıldızları transfer ederek kulübe global anlamda taraftar kitlesi edindirmeyi düşündüğü de gelen haberler arasında. Bu doğrultuda medyada ön plana çıkan isimler ise Shinji Kagawa ve Keisuke Honda oldu.

Geçtiğimiz sezonu Bundesliga şampiyonu olarak tamamlayan Borussia Dortmund'un en önemli hücum silahlarından olan 22 yaşındaki Kagawa'nın PSG'den gelecek olası bir teklife sıcak bakması oldukça zor. Kagawa'dan ziyade, sık sık CSKA Moskova'dan ayrılabileceğini dile getiren Keisuke Honda, Fransız kulübü için daha mantıklı bir hedef.

Bu arada Meksikalı kaleci Guillermo Ochoa'nın transferinin önünde ise ciddi bir engel oluşmuş durumda. 25 yaşındaki file bekçisinin yasaklı madde kullanmasının ortaya çıkmasıyle birlikte rota ligin en başarılı kalecilerinden birisi olarak gösterilen Rennes'in file bekçisi Nicholas Douchez'e dönmüş durumda.

Transferde henüz hedeflerin tam olarak netleşmemiş olmasına rağmen PSG'nin önümüzdeki haftalarda ciddi transferler yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu transferler yapılırken, takımın omurgasının bozulmamasına da özen gösterilmesi şart.

Zaman içinde ciddi bir değişim geçirmesi beklenen Paris Saint-Germain'in önünde çok kritik bir transfer sezonu var. Doğru tercihler yapılır ve doğru isimler kadroya katılırsa, Paris Saint-Germain'in eski günlerine dönmesi muhtemel. Bakalım önümüzdeki günler bize neler gösterecek...

22 Şubat 2010 Pazartesi

Paris Saint Germain 1993-97

Goal.com

1 YORUM:

turkusev dedi ki...

Nicholas Douchez'e PSG ile sezon bitmeden anlasmisdi.Geçen haftada resmi olarak imza atdigi gazetelerce yazildi.
Kagawa ve Honda disinda

Toulouse'lu Cetto (bonservisi ellinde )
Caen'li El-Arabi
Lensli Varane
Sochaux'lu Martin
Transferde liste basi.
Dedikodulara gore TD degistirmeleride gundemde .

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan