19 Haziran 2011 Pazar

Neymar, yeni Robinho mu olacak, yoksa yeni Ronaldo mu?

Neymar için bir 'canavar' olduğunu söylemek yanlış bir kelime olmaz. Örneğin Barcelona'da forma giyen Lionel Messi gibi üstün özellikleri olan oyuncular için bu kavramı kullanmak oldukça doğal. Real Madrid'in yeni hedefi Neymar'ı da bu kelime ile tarif edebilmek mümkün.

Neymar'ın yeteneklerinin yanında başka anlamlarda da zaman zaman canavara dönüştüğü bir gerçek. Bir dönem Santos'u çalıştıran Dorival Junior ile aralarında yaşananlar buna kanıt olacak şekilde. Bir maçta Neymar'ın yere düşürülmesi ile penaltı kazanan Santos, Teknik Direktör Junior'un isteği üzerine başka bir oyuncu ile penaltı atışını gole çevirdi. Ancak genç Neymar, hocasının bu kararına adeta delirdi ve ona omuz silkti. Saha içinde kavga etmeye bile kalkıştı. Arkadaşları onu sakinleştirmeye çalışsa da başarısız oldular.

"Biz Brezilya futbolu için bir canavar yarattık" diyor Simoes. Neymar kalan maçlarda yeteneklerini kullanmak istemedi. Bu Santos için kötüye işaretti. Bunun devamında o dönem Teknik Direktör olan Dorival Junior, Neymar yüzünden işini kaybetti. Bu durum, Neymar'ın yetenekleri dışında da bir canavar olduğunun kanıtıydı.

Kulüpler için büyük yeteneklerinin yaptıkları sebebiyle gözünü yumdukları da Brezilya'da bir gerçek. Örneğin geçmişte büyük yetenek olan Romario, alkol ve kadınlar ile çok zaman geçiriyordu. Daha eskilere gidersek Garrincha'nın çok büyük bir alkol problemi vardı ve sık sık sarhoş olması ile meşhurdu. Ve hatta şimdi, Fluminense forması giyen Deco ve Fred'in geçmişte Garrincha'nın yaşadığı sıkıntının benzeri için klinik bir tedavi gördüğü söyleniyor.

Romario, geçen yaz Neymar'ın Brezilya Milli Takımı kadrosuna dahil edilmesi ve Dünya Kupası'nda oynaması için lobi faaliyetlerinde bulundu. Ancak takımın patronu Dunga, disiplin eksiklikleri bulunan Neymar'ı Güney Afrika'daki Dünya Kupası'na götürmeme kararı aldı.

Daha sonra Neymar'ın Twitter'dan yazılanlardan sonra başının mahkeme ile derde girmesi, ceza almasına sebep olabilirdi ancak delil yetersizliğini uygun bulan mahkeme, genç oyuncuya herhangi bir ceza vermedi.

Brezilya Milli Takım formasına kavulan Neymar, ilk olarak ABD'ye karşı fantastik bir oyun ile beraber 2 güzel gol kaydetse de, Dunga onu yine sonraki maçlarda düşünmedi. Daha sonra Dunga Milli Takımdan ayrılıp yerine Menezes gelince Neymar'a yeniden bir şans doğdu. Ancak Menezes'te geçmişte Neymar'ın Santos Teknik Direktörü Dorival Junior ile yaşadıklarından ötürü endişeli ve mutsuz olduğunu söylemeyi ihmal etmemişti.

Neymar, sahadaki dikkat çekici olumsuz tavırlarından vazgeçmemeye devam etti. Sao Paulo kalecisi Rogerio Ceni ile yaşadıkları, futbol ahlakına uymayan davranışlardı.

Kendisinden yaşça büyük olan ve Brezilya futboluna damga vurmuş olan Ceni'nin karşısına bir maçta penaltı kullanmak için geçen Neymar, önce top vurur gibi yaptı, ardından Ceni'nin boşa atlamasından sonra topu sağ köşeye yuvarladı. Bu durum Santos taraftarları için güzel bir durum olsa da Ceni'nin genç Neymar tarafından aşağılanması Real Madrid'in yıldızı Kaka tarafından dahi eleştirildi. Akabinde FIFA dahi bu tarz penaltı atışlarını yasaklamak zorunda kaldı.

Bu tür hareketler, zararsız görünebilir. Ancak Neymar, büyük yeteneklerinin ve artan hayranlarının yanında, bu gibi davranışları sebebiyle aynı sayıda da düşman kazanıyor.

Brezilya'nın efsane kaptanlarından Cafu, "Neymar'ın disipline ihtiyacı var" diyerek büyük uyarıyı gerçekleştiriyor.

Ronaldo'nun büyük bir hayranı olduğunu her fırsatta dile getiren Neymar, Real Madrid'in kendisini tranfser etmek adına ilgilenmesi ile İspanyol kulübünde Ronaldo gibi efsane olmak yolunda adımlar atabilir. Ronaldo da yaptığı açıklamalar ile Neymar'ın Santiago Bernabeu'da geçmişte kendisinin yaptıklarını yapabileceğini söyledi.

Ancak Ronlado'nun bu söylediklerinin doğru çıkacağı kesin değil. Sonuçta Pele, Robinho Real Madrid'e giderken de aynı şeyleri söylemişti. Ancak zamanla Real Madrid'de sorunlar yaşayan Robinho, takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı ve sık sık disiplinsizlik suçları ile karşı karşıya olmuştu. Robinho ile Neymar arasındaki benzerlikler gözle görülür biçimde. Her iki oyuncu da Santos takımından yetişen yetenekler.

Robinho ve Neymar'ın menajerleri ise aynı kişi. Wagner Riberio, şimdilerde Robinho'nun Real Madrid'e gidişindeki gibi Neymar için İspanyollarla görüşme halinde.

Tüm dünyayı etkileyen Neymar, Real Madrid'e transferi halinde yine 'Canavar' olmaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak hangi canavar? Robinho mu, Ronaldo mu?

Goal.com

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

Bence yeni bir Alex olacak gibi.

Adsız dedi ki...

Robinho'dan daha yetenekli bir oyuncu ama çok disiplinsiz gerçekten.Disiplinsizligini sonlandırırsa real madrid'e gidip oranın simgesi olabilir.

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan