7 Mayıs 2011 Cumartesi

Juventus üstündeki takımların canını yakmış. Peki ya altındakiler?


Bu sezon şampiyonluğa Milan'ın koştuğu Serie A'da ark planda kalan Juventus, geçmişi ile İtalya'nın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Daha önce yaşadığı skandallar nedeni ile iyi günler geçiremeyen Juventus, bu sezon Serie A'nın üst sıralardaki kralı olmayı başarmış durumda.

Bu sezon Roma, Milan, Udinese, Inter, Napoli ve Lazio'nun içinde bulunduğu Serie A'nın şuanki ilk 6 sırada bulunan takımlarına karşı büyük bir başarı gösteren Juventus, bu ekiplere karşı oynadığı mücadelelerde sadece 3 kez yenildi. Genel puan durumunda ilk beşte yer alamayan Torino ekibi, ligin sadece saydığımız bu ekiplernden oluştuğunu düşündüğümüzde liderliği bir anda ele geçiriyor. Bu durumda da Juventus'un örneğin Bari gibi küçük ve güçsüz ekiplere karşı kaybettiği puanların başarısızlığın temel faktörü olduğunu da görmüş oluyoruz.

Serie A'da ilk altı sırada yer alan ekiplere karşı daha büyük bir motivasyon ile sahada yer alan Juventus, bu maçlarda gerekli puanları toplamayı başarırken, son 13 sıradaki ekiplere oldukça kolay puanlar kaybederek üst sıralardaki hedeflerinden de kopmuş oldu.

Genel puanlamada 7. sırada bulunan Juventus, bahsedilen ilk altı sıradaki rakiplerine karşı göstermiş olduğu bu motivasyon ve başarıyı eğer alt sıralardaki ekiplere karşı da gösterebilmiş olsaydı, daha üst sıralarda, hatta şampiyonluğa dahi oynayabilmesi mümkün olabilirdi. (Juventus sadece ilk 7 takımın yer aldığı puan tablosunda ilk sırada yer alıyor.)

Üst sıralardaki 6 takımdan Eylül ayında ilk olarak Udinese ile karşılaşan Juventus, rakibini deplasmanda 4-0 yenmişti. Ardından Inter ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak yenilmeyen Juve, diğer Milano ekibi Milan'ı yine deplasmanda 2-1 yenmeyi başarmıştı.

Kasım'da Roma ile evinde 1-1 berabere kalan Juventus, 2010'un son günlerinde Lazio'yu deplasmanda yenmiş ve iki Roma ekibine de yine kaybetmemişti. Ardından Roma, Napoli ve Udinese'ye üst üste maçlar kaybeden Juventus, Inter'i bu kez yine kendi evinde mağlup etmeyi başarmıştı.

Goal.com

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan