21 Mayıs 2011 Cumartesi

Neden Hamit Altıntop?

Neden Hamit Altıntop?

Hamit transferini coşkuyla karşılayan Real Madrid taraftarı bulmak zor olsa gerek. (Ben hariç) Astronomik ücretler karşılığında getirilen dünya yıldızlarına alışkın bir takım taraftarı için bonservis bedeli ödenmeden yapılan bir transferi açıklamak kolay olmasa gerek. (Jose Mourinho ile beraber değişen bir zihniyet söz konusu).

Ancak yüzeysel bir bakış açısından kurtulursak, transferin çok farklı boyutlarını görebiliriz. Alınan yıldızlar göz önünde alındığı zaman ismi fazla bilinmeyen ve kulübü tarafından gözden çıkarılmış bir oyuncunun Real Madrid formasını giymesine farklı anlamlar yüklemek mümkün.

Gerçek anlamda bir Hamit hayranı olan Clark Whitnery, başarılı oyuncunun yetenekleri konusunda hiçbir kuşkusu olmadığını belirtirken, "Hamit, Real'e zor olanı yapma kolaylığı sağlayabilir. Kolay futbolun oynanmasında tecrübesiyle yeni takımına yardımcı olacaktır. Basit futbolun ustaları arasında gösterilebilecek bir isimden bahsediyoruz" sözleriyle transferin önemine dikkat çekiyor.

Şundan kimsenin kuşkusu yok ki Hamit sorumluluk sahibi bir oyuncu. Bir 90 dakika içinde oyunun iki yönüne de katkı sunabilecek enerji ve yeteneklere sahip. Kontollü olmayı seven bir teknik adam olan Jose Mourinho için çok önemli bir alternatif olacağına şüphe yok.

Esneklik -daha doğru ifade etmek gerekirse çok yönlülük- Hamit'in Real Madrid'e sunacağı en büyük katkı olacak gibi görünüyor. Goal.com Almanya editörü Maxiliam Bensinger, "Doğal olarak, Hamit çok yetenekli bir oyuncu. Mükemmel ötesi bir vuruş tekniği ve muazzam bir enerjiye sahip. Uzun süredir Türkiye Milli Takımı'nda ve Lyon ile oynanan Şampiyonlar Ligi yarı finalinde orta sahanın ortasında görev aldı. Ayrıca onu orta sahanın sağında, ve savunmanın sağında görmek de mümkün. Lahm'ın çıkışlarında savunmaya da yardımcı oluyor. Bütün bunların yanı sıra, çok önemli bir defansif orta saha oyuncusu" diye özetliyor Hamit'in çok yönlülüğünü.

Real Madrid'in yukarıda bahsettiğimiz bütün mevkilerde birçok alternatifi var. Ancak bu mevkilerin birçoğunda rahatlıkla oynayabilecek esneklikte oyuncu yok.

İspanya futbolunu yakından takip eden insanlar bilirler ki yetenek kadar karakter de çok önemlidir bir oyuncuda. Real Madrid'in son iki transferi de bu yönden sınıfı çok iyi notlarla geçiyor. Özellikle Türkiye'de Hamit'in ciddi bir popülariteye sahip olduğu ve genç oyuncular için idol olarak görüldüğünü söylemek yanlış olmaz.

Real Madrid'in kötü giden sezon ardından lider özelliklere sahip yeni oyuncularla yaralarını sarabileceğini düşünmek, pek de hayalcilik olmaz. Hamit'in Bayern'den beklediği desteği alamadığını belirten Maxmilian Bensinger, "Van Gaal'in Hamit'i görmezden geldiğini biliyoruz. Hamit desteği ne teknik heyetten ne de yönetimden göremedi" diyor.

Bu transferi ciddi bir menaherlik başarısı olarak görenler de var. Hamit, Nuri ve Mesut'un menajerliklerini Reza Fezali yapıyor. Ancak bu noktada bir tehlike ortaya çıkıyor. Pedro Leon gibi nispeten yüksek bonservis bedelli ve genç bir oyuncuyu, sadece bir açıklama sonrası gözden çıkaran Mourinho, benzer bir durumda Hamit'i çok daha rahat harcayabilir.

Ancak şimdilik böyle bir durumu konuşmak için erken görünüyor. Hamit her hafta Real formasıyla sahada olmayabilir. Ancak Mourinho'nun kadro genişliği anlamında elini güçlendirecek bir yetenek olduğu yadsınamaz. İhtiyaç duyulduğunda göreve hazır bir oyuncuyu transfer etmenin mutluluğunu yaşamalı Madrid taraftarı.

Goal.com

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan