17 Mayıs 2011 Salı

Javier Pastore gelecek sezon nerede oynayacak?

Bu yazın en çok konuşulacak isimlerinde biri kesinlikle Palermo'nun yıldızı Javier Pastore olacak. 21 yaşındaki yıldız, bu sezons ergilediği performansla Avrupa'nın devlerinin ilgisini çekmeyi başardı ve yaz aylarında da büyük bir ihtimalle Sicilya'dan ayrılacak.

Renzo Barbera'ya geldiği 2009 yılından beri her geçen gün tanınırlığı artan Pastore'nin transferindeki kesin olan tek şey ona sahip olacak olan kulübün yüksek bir bedel ödemek zorunda olduğu. Çünkü kulüp başkanı Maurizio Zamparini, yıldız oyuncu için 100 milyon avroluk fiyat biçmişti.

Heyecan verici futbolu ile dikkat çeken oyuncu şimdi tercih yapmak zorunda. Çünkü onu La Liga'dan da, Serie A'dan da Premier Lig'den de isteyen kulüpler var.

Barcelona: Pastore kartları açık oynayan bir futbolcu değil. Ama Barcelona'nın oyununa olan hayranlığını hiç bir zaman saklamadı. 2010 yıllarının sonunda Arjantinli oyuncu ile ciddi bir şekilde ilgilenmeye başlyan Katalan ekibi, Zamparini'nin isteyeceği bedeli ödeyebilecek mali güce de sahip.

Juventus: Bu yaz transfere 120 milyon avro harcayacağı iddia edilen Juventus'un hedeflerinden biri de Pastore'ye siyah beyazlı formayı giydirmek. Ancak Pastore'nin Juventus'a gidip gitmeyeceğini, Torino devi ile anılan diğer isimler gibi Luisgi Del Neri yerine kimin geleceği belirleyecek.

Manchester City: Paranın sorun olmadığı kulüplerin başında gelen Manchester City'nin zaten mart ayında Palermo'ya bir teklif sunduğu ama reddedildiği iddia edilmişti. Eğer bu transfer bu kez gerçekleşirse, Pastore kendisi gibi yükselen bir yıldız takımındaki takıma iyi uyum sağlayabilir.

AC Milan: 2010-11 sezonu Serie A şampiyonu geçtiğimiz yaz ve ara transferde bi hayli aktifti. Bu yaz da Pastore konusunda bir hayli aktif olmaları bekleniyor. Ancak teknik direktör Massimiliano Allegri, Pastore için istenilen bedelin çok yüksek olduğunu belirterek bu transferin imkansız olduğunu belirtmişti.

Palermo: Tabi ki Pastore'nin önünde Sicilya'yı terketmemek gibi bir seçenek de bulunuyor. Kulübü ile 2015 yılına kadar sözleşmesi olan yıldızı gelecek sezon Palermo forması ile izlemeye devam etmemiz de ihtimaller arasında.

Real Madrid: Pastore, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Real Madrid ve Barcelona'dan teklif almadığını açıklamıştı. Ama iki kulübün de formasını giymenin rüyasını kurduğunu saklamamıştı. Kaka'nın takımdan ayrılması durumunda, Brezilyalı oyuncunun alternatifi Arjantinli yıldız olabilir.

Roma: Yeni Amerikalı sahipleri ile transferde atağa kalkması beklenen Roma'nın Juventus'un kalecisi Gianluigi Buffon'un yanı sıra Javier Pastore ile de ilgilendiği biliniyor. Başkent ekibinin Arjantinli oytuncu için 30 milyon avroluk bir bütçe ayırdığı söyleniyor.

Goal.com

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

Eskişehirspor kesinleşmiş transfer var mı mesela.pauloa,webo,mehmet yıldız,uğur boral,ilhan eker,(ıvankov-ali tandoğan) erkan zengin takası,murat erdoğan,

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan