15 Ağustos 2009 Cumartesi

Kaptanlar

Bugüne kadar izleyebildiğim en iyi kaptanlar. Kişisel olarak sıralama değişebilir tabii ki...*

#10 Joseba Etxeberria

Bilbao efsanesi. 1995-96 sezonu öncesi Real Sociedad'dan geldi ve o günden beri takımını harika sahipleniyor. Taraftarın daha yıllar öncesinden sevgilisi haline geldi ve büyük saygı duyuluyor. Joseba Sociedad'la pek hatırlanmadı. Onu bugüne kadar hep iki forma ile gördük, biri Bilbao, biri de İspanya milli takım forması. 08-09 sezonunda neredeyse hiç para kazanmadı Bilbao'dan. Bu vefakarlağın en yücesi. Bu sezon ise Bilbao'da 15.sezonunu doldurup emekli olacak...

#9 Alan Shearer

1996-97sezonunda Newcastle'a geldikten sonra bu takım için çok şey başarmıştı. Onun döneminde kulüp hiç iyi yönetilmedi ve birçok oyuncu çantasını toplayıp giderken o gemiyi asla terk etmedi. Helen kulübün en çok saygı duyduğu futbolcu.

#8 Tony Adams

Arsenal'in unutulmaz kaptanı... 18 yaşında Arsenal ile profosyonel oldu. Daha 21 yaşına girdiğinde kaptanlık bandını takmıştı koluna. Arsenal taraftarının taptığı isimdi. alkol sorunu bile onun liderlik vasıflarını etkileyemedi. Tek rakibi kendisiydi. Belki onu birgün Arsenal'in başında görürüz kim bilir?

#7 Roy Keane

Alex Fergusonun çeyrek asır içinde en güvendiği oyuncusu. Oynadığı sezonlarda Manu oyuncularının hangi standartı sergilemesi gerektiğini iyi biliyordu ve bunun için elinden geleni yapıyordu. Onun sert futbolunu rakipleri pek sevmezdi fakat Ferguson bundan zevk alırdı ve bunu hırs olarak yorumlardı.

#6 Del Piero

Vefakar futolcular kervanından. Çok birşey yazmaya gerek yok aslında. 1993'ten beri Torino'da. Juve şike skandalı ile Serie B'ye düştüğünde bile takımını yalnız bırakmadı, Serie B'de gol kralı oldu ve Juve'yi tekrar olması gereken yere taşıdı. 2011'e kadar Juve'de...

#5 Steven Gerrard

Hyypia'dan kaptanlığı devraldıktan sonra bir daha bırakmadı ve vefakarlık mertebesini gitgide yükseltiyor. Maç esnasında en büyük sorumlulukları almaktan kaçınmıyor. Ayrıca genç takımdan beri Liverpool'da olması onun için her zaman bir avantaj oldu. Takımına çok bağlı. Oradan futbolu bırakana kadar ayrılmayacağı kesin gibi.

#4 Francesco Totti

Totti, takım arkadaşlarını ateşlemeyi ve onlardan daha fazla performans alabilmeyi çok iyi biliyor. O sahada ise liderlik yönünden takımda hiçbir problem olmuyor. Del Piero Juve için ne ise, Totti'de Roma için odur.

#3 Carles Puyol

Katalan kimiği Barcelona için çok önemli. Buda Puyol'da son damlasına kadar mevcut. Buraya Guardiola'yıda yazabilrdim ancak ellerim Puyol'a gitti. Aslında şöyle demek daha doğru olur. Puyol'un kaptanlık performansı, Alexanco, Koeman ve Pep'ten görülen Barca geleneğini sürdürüyor.

#2 Oliver Kahn

Takım en arkadan nasıl yönlendirilir, bunun bir örneği Oliver Kahn. Gerd Müller'in 'bizim dönemimizde sadece Kahn oynayabilirdi' demesi bie başlı başına onu anlatmaya yeterlidir bence.

#1 Raul

Raul'un benim listemde bie numara olmasının birsürü nedeni var. Bunlardan ikisi takımın altyapısından yetişmiş olması ve hem saha içinde, hem de saha dışında örnek bir oyuncu olması. Geçmişte Real'de birçok yıldız oynadı ve halen oynuyor. Bu büyük isimlerin kaptanlıklarını yapmak ise he futbolcunun harcı değil. Zidane, Beckham ve Figo... Şimdi ise Ronaldo, Kaka gibi oyuncuların kaptanı. Olağanüstü liderlik özellikleri ile kaptanlık bukadar yıldızın içinde yine onda.


* Maldini için kusura bakmayın. Entry bugün biraz hızlı bir şekilde yazıldığı için böyle bir hata oldu.

5 YORUM:

shallow dedi ki...

raul atletico madrid altyapisindan yetismistir. hatta cok kavga gurultu kopmustur real e transferinde

Adsız dedi ki...

maldini unutuldu heralde yoksa yazardın kanımca...
çağlar

Oğuz Öztürk dedi ki...

Maldini entry girerken aklımdaydı, entry'yi yayınladıktan sonra hatamı farkettim fakat yazının orjinalini bozmak istemedim.

Adsız dedi ki...

At. Madrid'de 1 yıl kalmadan Real'in altyapısına geçti Raul. Yani Raul'u Raul yapan Real Altyapısıdır.

Adsız dedi ki...

maldini :(((((((((

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan