9 Şubat 2012 Perşembe

Hem Arjen Robben, hem de Thomas Müller Bayern Münih için biraz fazla!

2011-2012 sezonunun ilk yarısında Franck Ribery, takımı için tam bi sigorta oldu. Almanya macerasının genelinde sakatlıklar nedeniyle istikrar sağlamayadı. Ancak bu sezon Fransız yıldız için çok iyi geçiyordu.Savunmanın solunda görev yapan Philipp Lahm ile çok iyi bir ikili olan Ribery, sol kulvarı mükemmel kullanıyordu. Ancak Ribery'nin başarısında bir diğer takım arkadaşının da etkisi büyüktü. 

10 numara mevkinde oynayan Toni Kroos, Ribery'nin performansını ciddi anlamda etkiliyordu.Kross'un defansif orta saha ve kanat oyuncusu olarka görevlendirilmeye başlanması, Ribery'nin büyük bir düşüş yaşamasına neden oldu. Ribery, Kasım ayında verdiği bir röportajda, Kroos'un oyunundaki etkisini bütün samimiyetiyle gözler önüne seriyor.

Size komik gelebilir. Ancak Bayern'in en büyük sorunu Ribery, Arjen Robben, Thomas Müller ve Bastian Schweinsteiger'in sakatlık sorunu yaşamaması. Bu oyuncuların varlığı nedeniyle Kroos ancak defansif orta saha mevkinde oynayabiliyor. Kağıt üstünde muazzam bir hücum gücü ortaya çıkıyor. Ancak pratikte bu tam tersi şeklinde gerçekleşti. Ocak ayında oynanan üç maçta atılan 4 gol sonrasında şöyle bir görüntü ortaya çıktı. Daha çok hücumcu, daha az gol...

Mario Gomez'in arkasında oynama görevi, şimdiki sistemde Thomas Müller'e veriliyor. Oyunun iki yönüne hizmet veren Kroos'un aksine, Müller bir golcüye yakın özelliklere sahip. Bu mevkide Mülller de isteneni vermekte zorlanıyor.2010 Dünya Kupası'nda attığı gollerle hücuma ne kadar katkı verebileceğini kanıtlayan Müller'in sürekli olarak bu sıkıntılı dönemi yaşayacağını düşünmek aptallık olur. 

Ancak asıl mevkisinde görevlendirilse, eski günlerine dönebilir. Müller, Ribery'nin yeteneklerini sahaya tam olarak yansıtması için doğru isim değil. Kroos'un o bölgeye çekilmesi için de Robben ya da Müller'den vazgeçmek gerekiyor. Bayern, bütün yıldız orta saha oyuncularından aynı anda faydalanamıyor. Üst düzeyde birçok önemli oyuncuya sahip olmak, Bayern Münih için bir avantajdan çok dezavantaja dönüşmüş durumda. Ribery, Robben ve Müller'den oluşan orta saha üçlüsü, Mario Gomez'in yeterince topla buluşmasını sağlayamıyor. Teknik direktör Heynckes'in bu üç ismi beraber kullanma isteği, her maçta takım için sıkıntı oluşturuyor. Tecrübeli teknik adam kısa sürede uyum sağlanacağını ve bütün hücum oyuncularının skoru değiştirecek hamleler yapacağına inanıyor. 

Bunun gerçekleşmesi için gerekli olan kıvılcım, Kroos'un bu üçlü içinde görevlendirilmesiyle olabilir.

"Kroos'un 10 numara mevkinde oynaması, benim için çok iyi oluyor. Topa sahip olması ve pas yüzdesiyle bana çok yardımcı oluyor. Benim için Bayern'in 10 numarası Kroos'tur." 

Ribery, to Sport1


Goal.com

Fotoğraflar Hamburger SV v FC Bayern Muenchen - Bundesliga By: Stuart Franklin @Bongarts

1 YORUM:

Devil dedi ki...

güzel bir yazı elinize sağlık. güzel tespitler yapılmış. bence de bayern bir yıldızından acilen kurtulması gerekiyor üstelik shaqiri tranferi de yapıldı. umarım bu isim robben olur

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan