26 Mart 2012 Pazartesi

"Mart'ta bir başkayım bebeğim..."


İtalya'da sıradan bir gün... Güneş doğuyor, kuşlar ötüyor, futbolseverler statlar ve kafeleri dolduruyor, Zlatan Ibrahimovic ise attığı gollerle Milan'ı galibiyetlere taşımaya devam ediyor. 

Juventus ile kıyasıya bir çekişme içine giren Milan, İsveçli yıldızın attığı gollerle kritik Roma virajını da kayıpsız atlattı.Son dönemde Juventus'un yenilmezlik rekoru ve Şampiyonlar Ligi'nde Milan'ın Barcelona'yı nasıl durduracağı, Milan'ın sessiz şampiyonluk yürüyüşünü ve Ibrahimovic'in son bir ayda takım üzerindeki etkisini ikinci plana itti.Juventus bu sezon ligde maç kaybetmemiş olabilir. 

Ancak şampiyonluk için yenilmeme rekoru değil, alınan puanlar hesaplanıyor. Hesaplar, Milan'ın önde olduğunu gösteriyor. Başka konular gündemde ön sıralarda yer alsa da Roma galibiyetini hafife almamak lazım. Maçın genelinde etkili bir performans sergileyen Milano devi, Stephan El Shaarawy'yle farkı açma adına önemli bir fırsattan da yararlanamadı. Ancak bu maç için yapılması gereken bir eleştiri var. Milan, Luis Enrique'nin öğrencilerinin maça ortak olabilecek etkinliği yaratma şansını verdi. İlk yarının son bölümünde Roma galibiyet golüne ulaştı. 

Rosi ve Taddei'nin yarattığı hücum tehlikesi, Milan'ın zorlanmasına neden oldu.Ligde işler iyi gitse de farklı bir sıkıntı, Milan'ı zor duruma sokabilir. Juventus'un 4 puan önünde liderliğini sürdüren Milan, yıdız savunma oyuncusu Thiago Silva'nın sakatlığı nedeniyle önümüzdeki dönemde büyük sıkıntılar yaşabilir.Şampiyonlar Ligi mücadelesine devam edilmesi de Milan'ın lig yarışında zorlanmasına neden olabilir.Ancak Milan'da herkesin önemli bir güvene sahip olduğunu görüyoruz. Taraftardan oyuncuya herkes, Milan ne kadar geriye düşse de umudunu kaybetmiyor.

İşte bu güven, dönem dönem iyi işler yapan bir takımla, şampiyon bir takımı ayıran en önemli özellik. Gabriel Heinze ve Romalı oyuncuların itirazlarına rağmen haklı bir penaltı karar sonrasında Maarten Stekelenburg'u avlayan Zlatan Ibrahimovic, skora denge getirmeyi başardı. Takımını sürüklemeye devam eden İsveçli yıldız, son bölümde attığı golle takımına altın değerinde bir üç puan hediye etti. Aldığı ceza nedeniyle ciddi anlamda eleştirilen Ibrahimovic, son 4 maçta attığı 7 golle takımına ilham veren isim oldu. Robinho, Pato ve Boateng gibi isimlerden yoksun olan Milan, İsveçli yıldızıyla güldü

.Ibra, bir golcüden çok daha fazlası oldu bu dönemde takımı için. Sahada bir lider kimliğine bürünen yıldız oyuncu, eleştirilere rağmen verilen kaptanlık görevini eksiksiz yerine getirdi. Juventus kazanamasa da yenilmemeye ve bir rekora koşmaya devam ediyor. Bu arada Milan ise galibiyetler alarak puan farkını açıyor. Conte'nin aksine Allegri, kadrosunda büyük oyunculara güvenebileceğini biliyor.Juventus, zorlu maçta Inter'i devirmeyi başarsa da Zlatan Ibrahimovic'in varlığı ve sergilediği performans, Milan'ın unvanı koruma umutlarını arttıyor.

via Goal.com
Fotoğraf: AC Milan v AS Roma - Serie A By: Claudio Villa @Getty Images Sport

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan