6 Eylül 2009 Pazar

Tanrı Brezilyalı.

Argentina 1-3 Brazil (WCQ 2010 -South America)

Efsane bir futbolcu her zaman çok iyi bir teknik direktör olamaz tezi yine kuvvetlendi. Zamanında Tanrı Maradona'ya bol bol verdi, sanırım şimdi o verdiklerini geri alıyor. Maçın özeti aslında şu; Arjantin hücum yaptı defans yapmadı, Brazilya hem hücumda iyi organize oldu hemde defans güvenliğini elden bırakmamaya gayret etti. Brezilya karşısında alınan bu yenilgiden sonra Dünya'nın en iyi futbolcusu olan Maradona'nın geçmişte Arjantine'e verdikleri unutulupta, Arjantin'de bazı yerel basın organları tarafından eleştirilmesi de içe sinmeyen bir durum. Maçın skoru tersine yazılsaydı ve Arjantin kazansaydı Maradona için büyük bir rahatlık meydana gelecekti ama arahatlık Brezilya için geldi. Deyim yerindeyse Brezilya ununu eleğip, eleyini astı. Ayrıca Veron'u sağ dizine takıştırdığı beyaz bantı ile milli takım forması ile yeniden görmek güzel ama Maradona artık hiçbirşeyin eskisi gibi olmadığını görebilmeli. Messi ayakta kalmak için uğraşsa da sırıtnda İniesta ve Xavi gibi yıkılmaz adamlardan eser olmayınca o da tanık olmak zorunda kaldı bu sonuca. Öte yandan Arjantin'in bir felaket sonucunda Dünya Kupası'na katılamadığını düşünmek bile kabus gibi. Afrika'da bu organizasyon Arjantin olmadan olmaz neticede. Arjantin Play off'lada olsa bir şekilde Dünya Kupası'na gidecektir ama başında Maradona olur mu orasını bilemiyorum. Bir de benim adıma mutlu bir not düşeyim; bir faul pozisyonundan sonra 'topun başında Fenerbahçe'li Santos ve Galatasaray'lı Elano...' cümlesini duymak sanırım göğsümü kabarttı benim...

Arjantin: Andujar, Zanetti, Dominguez, Ottamendi, Heinze, Rodriguez (Dk. 46 Agüero), Mascherano, Veron, Datolo, Messi, Tevez (Dk. 69 Milito) 

Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Luisao, Andre Dos Santos, Melo, Elano (Dk. 68 Dani Alves), Silva, Kaka, Robinho (Dk. 68 Ramires), Fabiano (Dk. 77 Adriano) 

Goller: Dk. 24 Luisao, Dk. 30 ve 67 Fabiano (Brezilya), Dk. 65 Datolo (Arjantin)

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan