12 Ocak 2009 Pazartesi

Man U 3 - 0 Chelsea // Vucinic 2 - 2 Pato



İki harika maç izledik... Biri Old Trafford da diğeri Roma da... Man u Chelsea yi Net bir skorla yenerek zirve yarışına yeni bir soluk getirdi... Capello ve Mourinho da tribünlerde yerlerini almışlardı... 

Ev sahibi Manchester United'da 4 haftalık sakatlığı sona eren kaptan Rio Ferdinand ilk 11'de yer almazken, 4 maçlık cezası sona eren Patrice Evra takımdaki yerini aldı. Kırmızı Şeytanlar'da Owen Hargreaves ve Wes Brown ise kadroda yer almayan isimler oldu...

Süper Yetenek Rafael in yerine tecrübeli bir isim olan Neville oynadı... Alex Ferguson u ntercihi bu oldu... Belki de güvenemedi genç yıldıza...

Konuk Chelsea'de ise 3 maçlık cezasını tamamlayan kaptan John Terry ilk 11'deki yerini alırken, yine cezası sona eren Michael Ballack da zorlu mücadelede forma giydi. Jose Bosingwa ise hafif sakatlığına rağmen forma şansı bulurken, takımdaki eksikler sakatlığı bulunan Florent Malouda ve Essien oldu.

Chelsea tarafında yaşanan ilginç olay ise Anelka nın yedek , Drogba nın oynaması oldu... Bunun tek bir açıklaması olabilir... Drogba nın geçen haftalarda yaptığı demeçler... Belki de Scolari öğrencisine çok üzülmüş... O yüzden EPL nin gol kralı Anelka yı kesmiş...

ManU zorlu mücadeleye; Van der Sar, Neville, Vidic, Evans, Evra, Ronaldo, Fletcher, Giggs, Park, Berbatov ve Rooney 11'i ile çıktı. 

Konuk Chelsea ise sahada; Cech, Bosingwa, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Obi Mikel, Joe Cole, Lampard, Ballack, Deco ve Drogba 11'i ile yer aldı.

Henüz 3. Dakika da Lampard Ronaldo ya '' sakın artistlik yapma '' der gibi bir faul yaparak SArı kart gördü...

İlerleyen anlarda Milli takım arkadaşları Ronaldo ve Carvalho arasında bir gerginlik yaşandı..

45+1. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Giggs topu biraz sürdükten sonra yakın direğe doğru ortaladı, Ronaldo'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu ancak hakem Webb, kornerin yeniden atılmasına hükmetti. 
Tecrübeli Galli bu kez ceza sahasının ortasına doğru sol ayağıyla kesti. Berbatov'un kafasından arka direğe doğru seken topa savunmadan gelen Vidic kafayı vurdu, Cech'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Manchester United bu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda Chelsea Teknik Direktörü Scolari taktiksel bir değişikliğe gitti ve Deco'nun yerine Anelka'yı sahaya sürerek, forveti ikiledi.

63. dakikada ManU farkı 2'ye çıkarttı. Sol kanatta Ronaldo'nun topuk pasıyla hareketlenen Evra'nın ortasına Berbatov kafayı vuramadı, altıpasın içine doğru alçalan topa Ashley Cole'den önce ayak koyan Rooney takımının ikinci golüne imza attı. Bu golden sonra Bosingwa'nın yerine Belletti oyuna dahil oldu.

86. dakikada Ronaldo'ya faul yapan Belletti de sarı kartla cezalandırıldı. 1 dakika sonra Ronaldo'nun kullandığı serbest vuruşta altıpasa hareketlenen Berbatov, tek vuruşla topu köşeye gönderdi ve skoru 3-0 yaptı.

Güçlü rakibini 3-0 deviren Manchester United, 19 maç sonunda puanını 41'e çıkardı ve rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirdi. ManU, Fulham ve Wigan maçlarını kazanması durumunda liderliği ele geçirme fırsatını da yakaladı.

Premier League'de Mayıs 2005'den bu yana Old Trafford'da ManU'yu yenemeyen Chelsea kaderini yine değiştiremedi. Maviler ayrıca lig tarihinde 100. deplasman mağlubiyetini almış oldu.

Diğer bir güzel maç ise Serie A da yaşandı... Roma Ve Milan yenişemediler... Maça harika yıldız Pato damgasını vurdu... Ronaldinho bence yine yoktu... Beckham elinden geleni yaptı...

Hakem Sig. Morganti'nin yönettiği mücadeleye ev sahibi Roma; Doni, Cassetti, Mexès, Juan, Riise, Taddei, Brighi, De Rossi, Perrotta, Vucinic ve Baptista 11'i le başladı. 

Başkent ekibinde sakatlığı süren yıldız oyuncu Totti, Tonetto ve Okaka ilk 18'de yer almazken, Totti'nin yokluğunda kaptanlık pazu bandını De Rossi taktı. 

Konuk Milan ise sahada; Abbiati, Jankulovski, Maldini, Favalli, Zambrotta, Seedorf, Pirlo, Beckham, Kaka, Ronaldinho ve Pato 11'i ile yer aldı.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde sol kanattan Riise'nin yaptığı ortayı iyi kontrol eden Vucinic, Jankulovski'den şık bir hareketle sıyrıldı ve Abbiati'yi terse yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi

İkinci yarıya Milan çok etkili ve istekli başladı. 49. dakikada soldan süratle kateden Kaka, Cassetti'yi oyundan düşürdükten sonra içeriye pasını gönderdi, Romalı oyuncuların ofsayt beklentileri arasında arka direkte topla buluşan Pato, kariyerinin en rahat gollerinden birini attı.

Bu golle beraberliği yakalayan Milano ekibi 53. dakikada üstünlüğü ele geçirdi. Soldan süratle gelen ve kendisini yakalamaya çalışan Mexès'i ekarte eden Brezilyalı genç yıldız Pato, açıyı kapamak için kalesini terkeden Doni'nin üzerinden şık bir aşırtma yaptı ve topu ikinci kez Roma filelerine gönderdi.

72. dakikada Roma beraberliği yakaladı. Baptista'nın pasıyla topla buluşan Brighi'nin vuruşunda defanstan seken ve arka direğe doğru açılan topa uçarak kafayı vuran ilk golün sahibi Vucinic, topu uzak köşeye gönderdi ve skoru 2-2 yaptı.

2-2'lik sonuç sonrasında puanını 34'e çıkaran Milan, ezeli rakibi lider Inter ile arasındaki puan farkını indirme şansını değerlendiremedi.

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan