13 Aralık 2011 Salı

"Eğer Sevilla'yı mağlup edersek, Noel'e lider gireriz." Fakat Barcelona'yı yenmek artık çok zor!

Maç sonunda Jose Mourinho'dan komplo teorileri ya da hakemlere suçlamalar gelmedi. Real Madrid fırsatları değerlendiremedi ve o da bunu kabul etti. Portekizli teknik adam "Soyunma odası üzüntülü ama rahat." dedi. "Eğer Sevilla'yı mağlup edersek, Noel'e lider gireriz."

Madrid ve Mourinho'nun negatif gecesinde oldukça pozitif bir açıklamaydı. Ve her şey Valdes'in hatasıyla gelen Benzema golüyle çok, ama çok iyi başlamıştı. 15 maçlık galibiyet serisine sahip olan Madrid, maç eksiğine rağmen 3 puan farkla öndeydi ve 2008'den beri gelecek ilk şampiyonluğa inanmışlardı.

Bu golden sonra Barça biraz bocalamış, Valdes her topu ayağına aldığında gergin ve Madrid avantajı eline geçirmiş gözüktü. Dakikalar sonra Lionel Messi topu Sergio Ramos'dan çaldı, birçok beyazlı oyuncuyla dans etti ancak Casillas'ı geçemedi.

Bu tür kurtarışlar maç kazandırabilir ama bir gollük üstünlük her zaman yeterli değildir. Evet Madrid'in ilham veren bir Iker'e ihtiyacı vardı, ama aynı zamanda bitirici bir Cristiano Ronaldo'ya da ihtiyaçları vardı. Ancak o gününde değildi.

tarafından durduruldu. Ve sonunda Barça savunmasının arasında boşluğu bulduğunda ise, Portekizli oyuncu bunu değerlendiremedi. Angel Di Maria'nın boş durumda olmasına rağmen kendisi vurmak istedi ancak şutu oldukça kötüydü. Daha sonra bu kez daha basit bir kafa vuruşunda da çerçeveyi bulamadı.

İki kaçan şut da oldukça önemliydi. İlki gol olsa Real skoru 2-0'a getirecek ve rahatlayacaktı. Ancak Barça yaklaşık 5 dakika sonra Alexis Sanchez'in şık vuruşuyla skoru eşitlemeyi başardı.

Bu golden sonra Madrid bir daha aynı takım izlenimini vermedi. Mourinho'nun öğrencileri prese devam etti ve Xabi Alonso ile Lassana Diarra orta alanda tempoyu belirleyen isimlerdi. Ancak Barça tekrar kendine olan güvenini geri kazandı ve topa daha fazla sahip olmayı başardı.

Katalanlar gol bölgesinde daha şanslı olan taraftı. Xavi'nin şutu Marcelo'ya çarparak Casillas'ı yanılttı ve Barcelona'yı öne geçirdi. Ve Cristiano Ronaldo'nun ikinci değerlendiremediği pozisyonun ardından bu kez Dani Alves'in ortasında Fabregas durumu 3-1'e getirdi. Maç bitti.

Aslında Katalanlar adına daha farklı bir skor ortaya çıkabilirdi çünkü Messi, Alexis, Iniesta - hepsi çok formdaydı.

Bazı Madrid taraftarları Messi'nin Xabi Alonso'ya yaptığı faul sonrası oyundan atılması gerektiğini söyleyebilir, ancak Mourinho bile maçtan sonra buna değinmeye gerek duymadı.

Portekizli'nin Barça'yı yıkma planı, yüksek tempo ve yüksek arzuyla rakibi boğmaktı ve aslında kötü bir hamle de değildi. Ancak bu stilin fiziksel nedenlerden dolayı 90 dakika boyunca sürdülmesi imkansız ve mental olarak da oyuncuları bitirir. Bunun işe yaraması için, ele geçen fırsatların değerlendirilmesi şart.

Maçın ardından Mourinho Barcelona'nın geriden gelerek skoru 2-1'e getirmesinin 'psikolojik avantajları'ndan bahsetti. Fakat eğer Madrid 2-0 öne geçebilseydi, çok farklı bir maç yaşanabilirdi.

Bunu kabul etmek gerekiyor ama sonuçta Barça maçı hem mental hem de fiziksel olarak daha güçlü tamamladı ve Madrid oyunun sonunda yenik ayrıldı.

Mourinho'nun öğrencileri halen bir maçlık avantaja sahip ve bu maçtan önceki performansları ligi kazanabileceklerini gösteriyor. Ancak başka maçları kazanarak puanları toplamak ve Barcelona'yı yenmeyi başaramamak onlar için pek de hoş gözükmüyor. Ayrıca Katalanlar Şampiyonlar Ligi'nde de ilerleyen dönemde onların karşısına çıkabilir.

Bunu Inter ile bir kez başarmıştı ve geçtiğimiz sezon Kral Kupası'nda da başardı. Ancak Katalanlar Pep Guardiola'nın önderliğinde mükemmelliğe yaklaşıyor ve her zaman daha da iyi olabileceklerini gösteriyor. Onları yakalamak her an daha da zorlaşıyor. Bu da şu an Mourinho'nun en büyük sorunu olarak gözüküyor.

Goal.com
Fotoğraf: Barcelona v Real Madrid - Super Cup By: Laurence Griffiths @Getty Images Sport

Maçı kaybettik ancak onlarla aynı puana sahibiz. İyi başladık ve bana göre 2-2'yi yakalama adına iyi reaksiyon gösterdik. Cristiano genelde bunları atar...  

- Jose Mourinho

Madrid batmayacaktır, bu onları etkilemez. Oynadığımız oyundan dolayı mutluyum, ama geliştirmemiz gerektiğini düşündüğüm birçok nokta var.

- Pep Guardiola

0 YORUM:

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan