2 Temmuz 2009 Perşembe

Andrés D'Alessandro

River Plate'in Dünya Futboluna armağan ettiği genç yeteneklerden biri(idi)... Gençlik yıllarında River'da Ortega ile kıyaslanırdı hep ve her Arjantin'li genç gibi idolüde Maradona'ydı. Çok büyük topçu olacağı belli deniyordu onun için. Attığı çalımlar, çektiği şutlar ve golleri ile hep dikkatleri üzerinde tutmuştu... River'daki performansı hemen dikkatleri çekmişti. Daha çok gençken Maradona'nın idolü olduğundan bahsetmiş ancak Pep Guardiola'yada ayrı bir saygısının olduğunu söylemişti. Bu sözlerinden sonra herkes onun muhtemelen Barcelona'ya transfer olacağını düşünüyordu fakat o hiç kimsenin beklemediği bir şekilde Wolkswagen'in armağanı olarak Wolfsburg'a gitmişti. Yorumcuların ortak payda da buluştuğu ana fikir, onun Wolfsburg'u pişmek için tercih ettiği ve oradan da daha büyük bir kulübe gitmek istemesinden Wolfsburg'da bulunduğuydu. O yıllar teknik kadro ile bazı sorunlar yaşasada çok ta kötü olduğu söylenemezdi. Fakat az gol atıp hayal kırıklığına da sebep olmuştu. (61 maç 8 gol). Sonrasında Portsmouth'a kiralandı ve Premier Lig'in havasını solumaya başladı. Orada tutunamadı. Eski Andres gibi bir türlü oynayamadı. EPL macerasından sonra onun hayali olan La Liga'dan Zaragoza istiyordu Andres'i. Kiralık olarak. Herkes sonunda böyle bir yeteneğin kaybolmasını istemediğinden onun bu anlaşmasından dolayı mutlu olmuştu. 2006-07'de La Liga'da 36 maça çıktı ve istikrarlı bir performans sergileyemediyse de sezonun çoğu maçında forma şansı buldu. Zaragoza sezon sonu onun bonservis bedelini de Wolfsburg'dan almıştı. Ertesi sezon 14 maça çıkıp 3 gol attı Zaragoza'da. Ligin ilk yarısı bittiğinde kendisini San Lorenzo'da buluvermişti. Düşüş yaşıyordu ve herkes onun River günlerine dönmesini bekliyordu. Yarım San Lorenzo macerasından sonra şimdilerde ise Internacional'de oynuyor. Fakat artık orta halli bir oyuncu görünümünü almış gibi.

Kendini ve yeteneğini harcayan Arjantin'liler arasında oda yerini çoktan aldı. (Aimar ve Ortega misali). 28 yaşında şuan ve futbolcunun en aktif olduğu yaşlardan birisi. Ancak eski Andres'i birdaha izlemek çok zor. Yine de o geçmiş yıllarda River'da ve bir nebze Almanya'da sergilediği performans ile akıllarda kalacak. Andres ile ilgili birşeyler yazmanın aklıma gelmesinin nedeni onun son maçında ortalığı karıştırması ve kavgaya karışması oldu. İyice batmaya devam ediyor yani... Corinthians maçında küplere binmiş kendisi... Belki kendini toparlar ve en azından büyük bir takımda oynamasa da eski Andres'i bize biraz olsun gösterir... Bu arada son maçında çıldırdığı an için tıklayın

3 YORUM:

Kerem Akbaş dedi ki...

Championship Manager oynayan herkez gibi bende ondan çok umutluydum ancak olmadı. Kuşamaşı çok kaliteli, futbol şansımı yok desek yoksa Avrupa'nın huyundan suyundan mı desek Arjantinli futbolcuların bir kaçı hariç Avrupa'da tutunan çok az. En başarılıları sayabileceğimiz Veron ve Crespo bile neredeyse 1 düzüne takım değiştirdiler. Messi'nin başarısındaki sır kişisel özelliklerinin yanı sıra Avrupa altyapısı yetişmiş olması olabilir.

Güzel bir yazı olmuş eline sağlık beni eskilere götürdü.

Adsız dedi ki...

Güzel yazı... Hey gidi Andres D'alessandro...

Oğuz Öztürk dedi ki...

Kerem Akbaş , CM de hastasıydım ben bu adamın... Ama sonu herkesin düşünüğü gibi olmadı maalesef...

Blog Widget by LinkWithin
 
Copyright 2009 Barbarossa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan